Blik in de toekomst


De werkers in de schuldhulpverlening hebben de afgelopen 15 jaar voornamelijk één doelgroep geholpen en dat zijn de mensen met een laag inkomen die graag wilden meedoen met de consumptiemaatschappij en daarbij meer uitgaven dan zij konden betalen. Dit geld om deze koopdrang te bevredigen kon makkelijk geleend worden bij banken, financieringsmaatschappijen en postorderbedrijven.
 
Bij het uitbreken van de kredietcrisis is er plots een einde gekomen aan deze koopdrang, mede omdat banken en financieringsmaatschappijen op dit moment de hand op de knip houden en geen geld meer willen uitlenen.

Door de vele faillissementen van dit moment zullen steeds meer mensen een beroep moeten doen op een uitkering. De gevolgen zullen door een ieder worden gevoeld, arm of rijk.
 
Vanaf het jaar 2012 is zich een nieuwe doelgroep komen melden; de huidige middeninkomens die hun baan gaan verliezen. De werkloosheid neemt toe en daarmee ook de spanningen binnen relaties. Een baan verliezen voor mensen die tophypotheken hebben afgesloten op twee inkomens heeft catastrofale gevolgen. Zij kunnen een inkomensval niet opvangen met alle gevolgen van dien. Het huis moet worden verkocht en dat terwijl de prijzen van de huizen met 20 tot 40% zijn gedaald! Bij een gedwongen verkoop blijft zo'n stel met een fikse schuld zitten en zie daar, het begin van problematische schulden!
 
Bureau Kwaaitaal kan de groep van de middeninkomens helpen door hen de mogelijkheden te bieden tot budgetbeheer. Er kan voor een ieder een mogelijkheid worden geboden van uitgebreide hulp bij het budgetteren tot de meeste simpele vorm. Vraag naar de mogelijkheden. Het intakegesprek is altijd gratis en wij kunnen uw problemen in een persoonlijk gesprek in kaart brengen en mogelijkheden aandragen tot het oplossen daarvan.

• Heeft u problemen om uw inkomsten en uitgaven in balans te krijgen en dreigt u tekort te komen? Wacht niet tot het te laat is! - Neem contact op of maak een afspraak. Een goed gesprek kan helpen!    
Powered by: WebBuro WebBuro