Budgetbeheer

 

Soms is het moeilijk het overzicht over uw financiën te bewaren. U heeft bijvoorbeeld een afbetalingsregeling en daardoor heeft u moeite met het betalen van uw vaste lasten. Of u blijft regelmatig zitten met rekeningen die u niet kunt betalen. De maand lijkt dan elke keer een week te lang te duren.


Wat is budgetbeheer?


Bij budgetbeheer vraagt u een ander om hulp bij het beheren van uw budget. Wij helpen u om uw inkomsten en uitgaven op elkaar af te stemmen. Hierdoor krijgt u meer inzicht in uw financiën. Daarvoor zetten wij eerst samen met u al uw inkomsten en uitgaven op een rij. Wij bekijken daarbij ook samen de mogelijkheden om uw inkomsten te verhogen of uw lasten te verlagen. Als dat allemaal is gebeurd stellen wij voor u een plan op: het zogenaamde budgetplan. Op die manier komt u de maand door zonder betalingsachterstanden op te doen of in de schulden te raken. Dat is een geruststellend gevoel.


Budgetplan


Eén van de eerste dingen die de budgetbeheerder doet, is het opstellen van een budgetplan. Dit is een overzicht van uw inkomsten en uitgaven. Het is belangrijk dat u aan het eind van de maand goed uitkomt. Als u dus meer uitgeeft dan u aan inkomsten ontvangt, zullen er bepaalde uitgaven geschrapt of verminderd moeten worden. Verder krijgt u in een kennismakingsgesprek uitleg over hoe het budgetbeheer zal gaan verlopen en aan welke regels u zich dient te houden. U tekent vervolgens een contract en een aantal volmachten voor het ontvangen van uw inkomsten.


Wat mag u van budgetbeheer verwachten?


Zodra we met uw budgetbeheer zijn begonnen, hangt het van de vorm van budgetbeheer af of u uw inkomen nog binnen krijgt op uw eigen rekening. Uw inkomen, of een deel daarvan, wordt dan overgemaakt op een bankrekening welke wordt beheerd door Bureau Kwaaitaal. De bankrekening is op uw naam gesteld! Wij zorgen er vervolgens voor dat uw vaste lasten zoals huur, energie en zorgverzekering betaald worden. Het geld dat dan nog overblijft maakt Bureau Kwaaitaal over naar uw eigen rekening.

Wij noemen dat uw leefgeld. Dat leefgeld kunnen we maandelijks of wekelijks uitbetalen. De keuze is aan u! Met budgetbeheer heeft u de zekerheid dat uw vaste lasten op tijd worden betaald. Daarmee voorkomt u betalingsachterstanden bij instanties.


Overzicht van inkomsten en uitgaven.

U blijft natuurlijk zelf verantwoordelijk voor uw financiën. Wij helpen u tijdelijk om er wat meer lijn in aan te brengen. U ontvangt maandelijks een afschrift van uw bankrekening met daarop duidelijk zichtbaar alle inkomsten en uitgaven. Op deze manier houdt u zicht op uw financiën.


Bankrekening voor het leefgeld.

Bij Bureau Kwaaitaal zijn er twee mogelijkheden om uw leefgeld op een eigen rekening te storten.


1. Wij maken uw geld over op een rekening die u nu al heeft, als u daarop tenminste niet ‘rood’ staat.
2. U opent een nieuwe rekening bij een van de grote banken.

 

.


Wanneer budgetbeheer?


· U heeft een vast inkomen of een uitkering.
· U heeft een vaste woon- of verblijfplaats.
· U heeft geen schulden of uw schulden zijn geregeld via Schuldhulpverlening.
. U wilt voorkomen om in de schulden te komen.
 ·U heeft voldoende inkomsten om uw vaste lasten te kunnen betalen.

• Heeft u problemen om uw inkomsten en uitgaven in balans te krijgen en dreigt u tekort te komen? Wacht niet tot het te laat is! - Neem contact op of maak een afspraak. Een goed gesprek kan helpen!    
Powered by: WebBuro WebBuro